Werkgroepleden gezocht voor Beverwerkgroep Bommelerwaard!

In de Bommelerwaard komen op veel plekken bevers voor, maar deze worden nog niet systematisch gemonitord. Reden voor Cassandra van Altena, natuurgids bij de Natuurwacht, om een Beverwerkgroep Bommelerwaard op te starten. En voor een werkgroep zijn natuurlijk leden nodig! Daarom is zij op zoek naar mensen die met een vrij lage tijdsinspanning mee willen helpen met het in kaart brengen van de bevers in de Bommelerwaard.

Dit kan op twee manieren. Ten eerste door aan het eind van de winter in een gebiedje (bijvoorbeeld Breemwaard, Heerewaarden, Kil van Hurwenen) op zoek te gaan naar verse beversporen (knaagsporen, burchten, sleepsporen van staart, etc.). Met genoeg mensen die sporen zoeken, kan zo de verspreiding van de bever jaarlijks door de hele Bommelerwaard gemonitord worden. Ten tweede kan meegedaan worden met een simultaantelling in de zomer. Deze simultaantelling zal waarschijnlijk twee avonden in beslag nemen op dezelfde locatie.

Voor vragen over de beverwerkgroep, of om u op te geven voor de werkgroep of voor (één van) bovengenoemde activiteiten kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..