Hedel, 20 februari 2016

Tjonge wat is er hard gewerkt. Er is onvoorstelbaar veel werk verzet door een vijftiental natuurwachters. Op de foto's is goed te zien welk werk geleverd is. Vooral de knotwilgen langs de kooiplas moesten geknot worden. Dat betekende dat veel hout in het water viel en er met stokken uitgetrokken moest worden. Wat een klus. Gelukkig dat Frederik de kooiker er was, die met zijn waterbroek in de plas kon staan en zo de bomen kon halveren.
De grootste klus was het wegsjouwen van de geknotte takken. Al het hout moest aan de andere zijde van de rietmatten. Logisch, maar wat vermoeiend. Een keer lopen niet erg, maar honderd keer. En dan door de modder glibberen. Tjonge wat waren we aan het eind van de dag moe: sommigen zelfs uitgeput. Dank, dank, dank! Voor het vele loop werk. Het was voor vele meer een werkloopsjouwdag i.p.v. een snoeidag. Maar het resultaat mag er zijn. Het ziet er schitterend uit. Het weer zat goed mee. Het bleef tot half drie droog.
Gelukkig maar dat het ging regenen, wat nog uur verder sjouwen was geen optie meer. Er werd op maar liefst 4 locaties gewerkt. Onze vrienden uit Drunen hebben we nauwelijks gezien, maar die hebben aan de zuidzijde een flinke hoeveelheid forse wilgen geknot. Super! Daar gaan we een volgend keer verder.

Dank aan onze gastvrouw 'Corry'! Tijdens de lunch mochten we rond de warme kachel zitten en kregen we overheerlijke eigengemaakte mosterdsoep. Zalig. Een ieder zal na afloop wel de warme douche hebben opgezocht of wellicht heerlijk in bad.
Nogmaals dank voor het vele sjouwwerk. Vooral de dames: Lot, Jeanne, Sjaan, Cobie en Adrie.

 

 

alle foto's ...........................................

 

 

Heeft u hem al (gezien)?

"Natuurlijk Bommelerwaard"

het maart-nummer van ons verenigingsblad.

 

 

 

Hier te bestellen

 

. . . . . . . . . . . . . . . . .

Hier is de plantenlijst "Goed voor vlinders en andere insecten!" te downloaden

 . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

 

Ook op zoek naar een cadeau?

Zoek niet langer...

  Bestel een exemplaar van dit prachtige boek over de natuur van de Bommelerwaard

(klik hier)