Zaterdag 5 november a.s. is er een knotwilg-werkdag in natuurgebied de Kloosterwiel. Deze dag is het de landelijke natuurwerkdag.

Het water in de kloosterwiel staat uitzonderlijk laag en daar willen we van profiteren. Er staan aan de westzijde van de wiel een lange rij wilgen ( knotwilg, grauwe wilg, amandelwilg) die doorgaans in het water staan, maar nu redelijk bereikbaar zijn. Een mooie kans deze nu te snoeien. 

We verzamelen op de Waaldijk en wel aan de westzijde ( De zijde van Gameren) ; vanuit Zaltbommel net voorbij de Kloosterwiel de stoep naar beneden. Auto boven op de dijk in talud parkeren. Fietsen beneden bij info-bord. We starten ter hoogte van het essenbos, waar een pad rechts het bos ingaat. De wilgen die links van het pad staan parallel aan de kweldijk/ het pad zullen door ons geknot gaan worden.

We starten  om 10.00 uur en werken tot uiterlijk 16.00 uur. Rond 13.00 uur is het lunchtijd en is er soep. Rond 11.15 uur is het koffiepauze. Voor koffie en thee en frisdrank en iets lekkers wordt gezorgd.

Bij slecht weer gaat het niet door. Bij twijfel kun je bellen met: 06-15336335

Dan zien we elkaar zaterdag 5 november in natuurgebied De Kloosterwiel.

 

Laarzen zijn echt noodzakelijk en doe oude kleren aan.

 

Heeft u hem al (gezien)?

"Natuurlijk Bommelerwaard"

het maart-nummer van ons verenigingsblad.

 

 

 

Hier te bestellen

 

. . . . . . . . . . . . . . . . .

Hier is de plantenlijst "Goed voor vlinders en andere insecten!" te downloaden

 . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

 

Ook op zoek naar een cadeau?

Zoek niet langer...

  Bestel een exemplaar van dit prachtige boek over de natuur van de Bommelerwaard

(klik hier)