Vanochtend (za 4/2’17) is (eindelijk) de torenvalkkast opgehangen en wel in ons natuurgebiedje Het Roomgat te Hedel. Dankzij hulp van Gunther, die een prachtige lange ladder heeft, hangt de kast op prima hoogte. Het kostte enige moeite de zware kast goed op te hangen. We hebben nog een extra lat aan de zijkant bevestigd zodat ook bij harde wind de kast keurig op zijn plek blijft. Het was een mooie klus. Nu maar hopen dat de torenvalk de kast gaat bezetten. Spannend!

Het is al lang een wens meer torenvalk-kasten in de Bommelerwaard op te hangen. Het gaat immers niet goed met de torenvalk. Broedgevallen nemen dramatisch af. (Volgens ons boek “Bommelerwaard Natuurlijk” nog maar 25 territoria). Het succes van de steenuilenwerkgroep zou navolging kunnen hebben met een werkgroep Torenvalk. De vaste timmerman van de steenuilenwerkgroep heeft toegezegd een aantal kasten te maken, dus wat houdt ons tegen?

 Wie zin heeft om hier aan mee te doen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.