Vrijdag 31 maart, 20:00u

Locatie: Bruchem, hoek Krangstraat/Molenstraat (bij waterpomp)De patrijs is een klein hoenje dat wel wat weg heeft van een fazant, maar dan wat kleiner en zonder de lange staart. Patrijzen komen van nature in Nederland voor, welliswaar in steeds kleinere aantallen.

Op vrijdag 31 maart gaan we 's avond op zoek naar patrijzen bij Bruchem. Als ze er zijn, dan zijn het er niet meer dan een handvol. En ze zijn lastig te zien, zeker in de schemering. Maar hun roep is opvallend. Een mechanisch raspend geluid waarmee het patrijzenmannetje zijn territorium verkondigt.

Behalve de patrijs is er 's avond nog meer te horen. Op de velden roepen weidevogels als kieviten, wulpen en scholeksters. Wie weet een grutto. Zangvogels als de merel en de tjiftaf doen hun laatste liedje. Groepen kauwen trekken luidruchtig naar hun slaapplekken. En de steenuil wordt actief! Dit kleine uiltje komt veel voor in de Bommelerwaard. Rondom Bruchem kennen we meerdere territoria. We fietsen een rondje om ze te horen roepen.

De excursie is met aanmelding! Om aan te melden, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..