Excursies

Gelukkig kunnen wij door de versoepeling van de Corona maatregelen weer een goed gevulde activiteitenagenda presenteren.
Eventuele wijzigingen worden via onze website en sociale media kenbaar gemaakt.
Klik op onderstaande link om de activiteitenagenda te openen.

 

In aansluiting op de geslaagde lezing van 14 okt. j.l.

De Natuurwacht Bommelerwaard organiseert zondag 20 oktober een excursie in het Munnikenland met als onderwerp de grote grazers. Grote grazers zijn in het Munnikenland erg belangrijk voor het beheer. Tijdens deze excursie gaan we struinen door een deel van Munnikenland op zoek naar rode geuzen en konikpaarden. Er zal uitgebreide informatie worden gegeven over dit gebied met zijn werknemers.

De excursie start om 10.30 vanaf de grote parkeerplaats bij Loevestein en duurt ongeveer 2 uur. Denk aan warme kleren en trek wandelschoenen/laarzen aan, het kan modderig zijn. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Meer informatie bij Lot Tönis: 0613512226

Foto Lot Tönis: Konikpaarden in het Munnikenland.

 

 

Foto: Paul Krijger 

De vlinderwerkgroep van de Natuurwacht Bommelerwaard organiseert vrijdag 30 augustus voor het vijfde jaar op rij een nachtvlinderexcursie in de Kloosterwiel. Afgelopen jaren zijn tijdens deze excursies al vele soorten nachtvlinders gezien. In het donker van de nacht worden de nachtvlinders met stroop en lampen verleid om zich op witte lakens en bomen te laten bewonderen. Een heel bijzonder schouwspel! Nieuwsgierig geworden? Iedereen is welkom op vrijdag 30 augustu. De excursie start om 20.00 aan de zuidkant van de Kloosterwiel (bij het bruggetje) en duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Let op: bij erg slecht weer wordt de excursie verzet, check daarom onze website. Meer informatie bij Lot Tönis: 06-13512226.

 

 

 

 

 

Op zondagmiddag 29 september organiseert de Natuurwacht Bommelerwaard een avontuurlijke jeugdexcursie in het kasteelbos van Nederhemert-Zuid.Het is herfst. De jassen en laarzen kunnen weer aan. Voor spannende avonturen ga je natuurlijk het bos in. Wat dacht je van herfstgeuren vangen? Of zoeken naar de dikste boom? Of bouwen aan een heus boshuttenkamp? Er is zoveel te doen. Terwijl je scharrelt en speurt is er van alles te ontdekken en te leren in het bos.  Ga je mee het bos in? Iedereen tussen 7 en 13 jaar met (groot)ouders is welkom.

De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de speeltuin aan de Kasteellaan in Nederhemert-Zuid. Duur: ongeveer 2 uur. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Belangrijk: trek kleren aan die vies mogen worden!

Meer informatie bij Beppie Schothorst, telefoon 06-2055 8388

 

 

Als je nu een wandeling door het bos maakt dan kom je al de eerste paddenstoelen tegen. Wanneer de herfst niet zo droog wordt als afgelopen jaar dan kun je straks in september en oktober genieten van vele soorten paddenstoelen. Er is veel over het ontstaan en de ontwikkeling van deze organismen te vertellen; en wat is de naam van die prachtige gekleurde paddenstoelen. De Natuurwacht Bommelerwaard organiseert dit najaar een cursus paddenstoelen herkennen voor beginners. De cursus bestaat uit drie cursusavonden en drie excursies in het veld. De cursus wordt gehouden op maandagavond in de Grote Aak te Zaltbommel en wel op 23 en 30 september en 7 oktober. De excursies zijn op zaterdagmorgen. Aanmelden voor 13 sept. bij cursusleider Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..