heggemus

foto: Dirk Muller

Sovon Vogelonderzoek Nederland en de Natuurwacht Bommelerwaard organiseren op maandagavond 12 maart een avond over broedvogeltellingen. Frank Majoor van Sovon zal vertellen over de ontwikkelingen van broedvogels op de Veluwe en in de Gelderse Poort. Daarnaast legt hij kort uit hoe je zelf mee kunt doen aan het zogenaamde BMP-project van Sovon.

In heel Nederland worden broedvogels geteld om hun ontwikkelingen in en buiten natuurgebieden te volgen. Sovon zoekt nog vogelaars in de Bommelerwaard die het leuk vinden om de broedvogelontwikkelingen in een ‘eigen’ gebied te volgen. Dat kan via de BMP-methode, waar deze avond dieper op wordt ingegaan. Ook wordt de mogelijkheid geboden om tijdens een gezamenlijk veldbezoek een broedvogel-tel-cursus op maat te krijgen, zodat je in het veld kunt oefenen om de praktijk van het broedvogels tellen onder de knie te krijgen en een eigen gebied te kunnen inventariseren. Bij deelname aan dit veldbezoek is basiskennis van vogelgeluiden vereist, want bijna alle broedvogels herken je vooral aan de hand van hun zang. Je kunt dit veldbezoek op de avond zelf met Frank Majoor afspreken, of eventueel achteraf.
De lezing is gratis en vindt plaats in De Grote Aak, Van Oldenbarneveldtstraat 2 in Zaltbommel van 20.00-22.00 inclusief pauze. Om 19.45 is inloop met koffie en thee.


Kijk hier voor het programma