2021-2022 Jaarprogramma werkgroep – natuurwandelingen (voorheen vogels en planten)

De wandelingen staan in het teken van genieten van de natuur. We kijken naar wat er op ons pad komt en doen daar verslag van.

26/9/21 Van batterij Poederoijen naar batterij Brakel
Verzamelen om 10:00 uur bij brasserie ‘De buurman’ in Poederoijen.

31/10/21 Herfst in het bos van Neerijnen
Een wandeling langs fruitboomgaarden en door het hersftbos. Verzamelen om 10:00 uur bij stroomhuis Neerijnen.

12/12/21 Langs afwateringskanalen
Deze wandeling voert langs de Capreton, de Rampert en de Drielse wetering. We starten om 10:00 uur op de parkeerplaats van de Lieskampen.

23/1/22 Rondje met het pontje bij de Zandmeren in Kerkdriel
Het watersportseizoen is al even voorbij en dat betekent dat het wat rustiger is op het water. We gaan kijken welke watervogels zich op de plassen bevinden. We lopen een rondje om de zandmeren en steken over met het trekpontje.

13/3/22 Kleiputten bij Loevestein.
Een wandeling langs de kleiputten bij Loevestein. We gaan op zoek naar watervogels en zullen ongetwijfeld ook de grote grazers in het gebied tegenkomen.Verzamelen om 10:00 uur op de parkeerplaats van Loevestein.

8/5/22 Eiland Alem
We lopen een rondje door de uiterwaarden en over de dijk. We zullen tussen de in bloei komende maasheggen wandelen en de vogels horen fluiten.

Za 19/6/22 De langste dag in de Kil van Hurwenen
Tijdens de langste dag van het jaar gaan we wandelen langs de Kil van Hurwenen. De roerdompen zullen hoempen, de waterrallen schreeuwen. De planten staan mooi te bloeien dus de tijd zal op deze avond waarschijnlijk te kort zijn. We starten om 20:00 uur op de splitsing roerdompweg/waaldijk en wandelen dan over de dijk, de zomerdijk en langs de Blommenwaard weer terug.