Om mee te doen, kies je een inventarisatieblok dat je wil gaan tellen. Een inventarisatieblok bestaat in prinicpe uit vier kilometerhokken, maar sommige inventarisatieblokken die op de grens van het gebied liggen bevatten minder dan vier hokken. Ieder inventarisatieblok wordt in één van de drie veldwerkjaren onderzocht (2022, 2023, of 2024). Je schrijft je dus voor één veldwerkjaar (broedseizoen en daarop volgend winterseizoen) in op een inventarisatieblok. Uiteraard mag je meerdere inventarisatieblokken claimen!

Je kan een inventarisatieblok claimen door het nummer van het inventarisatieblok van je keuze aan ons door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De blauwe blokken zijn al geclaimed.

LET OP: het claimen van de inventarisatieblokken gaat soms sneller dan wij bij kunnen houden met het verwerken in de kaart. Wij proberen de kaart steeds zo snel mogelijk bij te werken na een nieuwe aanmelding, maar hier zit dus soms wat vertraging op. Excuses voor het ongemak. En bedankt voor de enthousiaste reacties! 

Klik op de kaart voor een grotere weergave in een aparte tab.