Karmoezijnrood weeskind (foto: Paul Kreijger)

In de avond en nacht van vrijdag 25 augustus is heel Nederland in de ban van de Nationale Nachtvlindernacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Dat kan in de eigen achtertuin, maar ook met samen met een expert in de Kloosterwiel, Zaltbommel.

KOM OOK!

Een nachtvlinderexcursie is een spannende gebeurtenis, want wie gaat er nu ’s avonds in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als agaatvlinder, huismoeder, rood weeskind en windepijlstaart te lokken. Nieuwsgierig geworden? Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht, in de Kloosterwiel, Zaltbommel.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door De Vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders te verzamelen.

De werkgroep Vlinders Bommelerwaard van de Natuurwacht doet hier ook aan mee. Iedereen is welkom op vrijdag 25 augustus! De excursie start om 20.15 aan de zuidkant van de Kloosterwiel (bij het bruggetje) en duurt ongeveer twee uur.
Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Bij erg slecht weer wordt de excursie verzet naar vrijdag 1 september. Meer informatie op www.natuurwachtbommelerwaard.nl of www.nachtvlindernacht.nl.

 

 

Heeft u hem al (gezien)?

"Natuurlijk Bommelerwaard"

het maart-nummer van ons verenigingsblad.

 

 

 

Hier te bestellen

 

. . . . . . . . . . . . . . . . .

Hier is de plantenlijst "Goed voor vlinders en andere insecten!" te downloaden

 . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

 

 

Ook op zoek naar een cadeau?

Zoek niet langer...

  Bestel een exemplaar van dit prachtige boek over de natuur van de Bommelerwaard

(klik hier)