Informatieavond 7 oktober

De Akkervogelwerkgroep wil het leefgebied van akkervogels uitbreiden door aanplant van houtsingels en het inzaaien van kruidenrijke randen door vrijwilligers. Op de informatieavond wordt het project toegelicht. Ook wordt verteld welke verschillende akkervogels er zijn en wat zij nodig hebben om te overleven. Afgelopen voorjaar heeft de Agrarische Natuurvereniging De Capreton op het eiland van Nederhemert al verschillende akkerranden ingezaaid met bloemenmengsels voor de akkervogels. Deze avond bekijken we samen op een kaart welke andere locaties in aanmerking kunnen komen om maatregelen te nemen.

Alle aanwezigen krijgen de gelegenheid om idee├źn hiervoor aan te dragen. Een werkgroep (waarvoor men zich ook op deze avond kan aanmelden) gaat vervolgens aan de slag met deze input.Tijdens een daarop volgende werkavond werken we dit plan verder uit om uiteindelijk tot een aanplant en inzaai actie te komen. Wilt u deelnemen aan deze informatieavond en/of werkgroep? Dan kunt u zich aanmelden via het aanmeldformulier op de volgende website www.landschapsbeheergelderland.nl/akkervogels-bommelerwaard
Kennis over akkervogels is niet nodig om deel te kunnen nemen aan de werkgroep.

Natuurwacht Bommelerwaard

De werkzaamheden van deze nieuwe Akkervogelwerkgroep vinden plaats onder de vleugels van de Natuurwacht Bommelerwaard. De vrijwilligers van de Natuurwacht zetten zich al 45jaar in om het groen in de Bommelerwaard te behouden en te versterken.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.