De werkgroep Vlinders Bommelerwaard heeft als doel om de groep vlinders te bekijken en te inventariseren uiteraard in de Bommelerwaard. Het zijn zulke mooie insecten die heel bijzonder zijn. De waardplant bepaalt waar we ze te vinden zijn. In 2015 zijn we gestart met het bijhouden en tellen van de soorten vlinders in De Lieskampen.  Het vlinder rijkste gebied van de Bommelerwaard. Al gezien o.a. vele oranjetipje, icarusblauwtje, Bruin zandoogje, koolwitje (zowel de kleine als de grote), Klein geaderd witje en vele andere. Ook voor de libellen en juffers hebben we aandacht. Daarnaast wordt er geteld in de Hedelse Bovenwaard en Arkenswaard. In alle 3 gebieden wordt er geteld conform de Vlinderstichting tel methode, bij voorkeur elke week van april tot en met september op een vaste route met “mooi” weer.

Naast de tellingen zijn wij ook in de gelegenheid om het project “Vlinders in de klas” aan de bieden voor basisscholen, we geven dan een presentatie over vlinders en het verzorgen van de vlinder en er is een mogelijkheid voor een Vlinder excursie.

Afgelopen jaren is er ook meegedaan aan de “nachtvlindernacht”, met hulp van een nachtvlinder expert wordt er op een avond geïnventariseerd meestal in augustus.

Heb je zin om een keer mee te gaan of om in een ander gebied vlinders te tellen, laat het weten.

Lot Tönis, 0613512226 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.